Sporočilo o napaki

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /home/operat12/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/operat12/public_html/includes/common.inc).

O društvu

Strokovno društvo za operativno odličnost je združenje v katero se prostovoljno združujejo uporabniki metodologij 6-Sigma, vitkosti itd. in ostali, ki jih to področje zanima. Dejavnost društva sloni na načelih izpopolnjevanja znanja in izmenjavi izkušenj uporabnikov metodologij pristopov za sistematične izboljšave procesov, produktov in sistematičnega inoviranja.

Organizacije bodo morale v prihodnosti slediti sodobnim načelom delovanja, ki so skrita v kratici HIFI:

  • H...hitrost
  • I...integracija nalog
  • F...fleksibilnost
  • I...inovativnost.

Le organizacije, ki bodo sledila tem načelom in jih znala vključiti v vsakdanje delo bodo uspešna. Organizacije poskušajo z različnim metodami in orodji izboljšati svoje procese.  V svetu sta najbolj priznani metodologijii za izboljševanje procesov, produktov 6-Sigma in vitkost. V zadnjem času je zelo razširjena uporaba kombinacija teh dveh metodologij, t.i. Lean Six Sigma. Na področju sistematičnega inoviranja je najbolj razširjena metodologija TRIZ. V slovenskem prostoru so to (pre)malo znane metodologije in namen tega društva je izmenjava pridobljenih izkušenj med uporabniki. Uporabniki se zavedamo moči metodologij in bi jo radi približali tistim organizacijam, ki še vedno oklevajo.

Vse informacije o statutu društva dobite na podstrani statut in informacije o tem kako postati član društva dobite na podstrani članstvo.